Košík

Mohlo by sa vám páčiť?

CREAM; More than moist Výživný hydratačný krém, HUXLEY | Meka.sk

MEKA

DARČEKOVÁ TAŠKA

1 ks
1.50
CREAM; More than moist Výživný hydratačný krém, HUXLEY | Meka.sk

GALLINÉE

PERFUME FREE CLEANSING BAR ČISTIACE MYDLO

100 g
13.00
Vypredané
CREAM; More than moist Výživný hydratačný krém, HUXLEY | Meka.sk

THANK YOU FARMER

SUN PROJECT LIGHT SUN ESSENCE SPF50 ĽAHKÁ ESENCIA S SPF50

40 ml
30 34
Vypredané
CREAM; More than moist Výživný hydratačný krém, HUXLEY | Meka.sk

NUORI

VITAL UNIFER ZJEDNOCUJÚCI PLEŤOVÝ TONER-ESENCIA-HMLA

100 ml
30 34
Vypredané

Mohlo by sa vám páčiť?

CREAM; More than moist Výživný hydratačný krém, HUXLEY | Meka.sk

MEKA

DARČEKOVÁ TAŠKA

1 ks
1.50
CREAM; More than moist Výživný hydratačný krém, HUXLEY | Meka.sk

GALLINÉE

PERFUME FREE CLEANSING BAR ČISTIACE MYDLO

100 g
13.00
Vypredané
CREAM; More than moist Výživný hydratačný krém, HUXLEY | Meka.sk

THANK YOU FARMER

SUN PROJECT LIGHT SUN ESSENCE SPF50 ĽAHKÁ ESENCIA S SPF50

40 ml
21.90 24.90
Vypredané
CREAM; More than moist Výživný hydratačný krém, HUXLEY | Meka.sk

NUORI

VITAL UNIFER ZJEDNOCUJÚCI PLEŤOVÝ TONER-ESENCIA-HMLA

100 ml
20.90 42.00
Vypredané

Najčastejšie chyby v starostlivosti o pleť

1
Najčastejšie chyby v starostlivosti o pleť | Meka.sk

Zdá sa vám, že vaša pleťová rutina akosi nefunguje alebo výsledky sú nie úplne uspokojivé? A nezamysleli ste sa nad tým, že robíte niečo zle? V tomto článku vám prinášame tie najčastejšie chyby, ktoré robíme v starostlivosti o pleť.

 

1. Nesprávne čistenie

Vaša pokožka sa šúpe alebo je príliš mastná a vy sa snažíte zúfalo používate všetky čistiace produkty a peelingy, ktoré máte vo svojej kúpeľňovej skrinke. Nadmerné čistenie bude s najväčšou pravdepodobnosťou dráždiť pokožku ešte viac. Používajte jemný čistiaci prostriedok, ktorý nezbavuje pokožku jej prirodzených olejov, ráno a večer po dobu najmenej jedného týždňa a nechajte svoju pokožku znovu nadobudnúť rovnováhu.

Vital Foaming Cleanser obsahuje prírodné ovocné enzýmy, ktoré jemne odstraňujú odumreté kožné bunky, výťažok z ovsených jadier a betaín, ktorý pôsobí proti začervenaniu a podráždeniu, a rastlinný glycerín, ktorý udržuje prirodzenú rovnováhu vlhkosti pokožky. S týmto produktom bude čistenie hĺbkové a zároveň zanechá vašu pokožku hladkú, pružnú a osvieženú.

Čistenie je však v celej skincare rutine dôležité aj z iného dôvodu. Keď používate krémy a séra s výživnými a aktívnymi zložkami, chcete týmto vzácnym produktom poskytnúť optimálne podmienky pre prácu a účinok. To znamená, že si každý večer čistíte pleť, aby ste odstránili make-up, maz a nečistoty. Ráno tiež rýchle opláchnutie jemným čistiacim prostriedkom zbaví vašu tvár potu a pripraví ju na následné produkty starostlivosti o pleť. 

Čistiace mlieko Protect+ je záchrancom pre citlivú pokožku. Je to to bohaté, ale ľahké čistiace mlieko, ktoré rozpúšťa make-up. Bioaktivované lipidy z udržateľného bambuckého masla chránia, upokojujú, obnovujú a výrazne znižujú rozklad kolagénu. 4-5 pumpičiek stačí na jemné vmasírovanie na tvár, krk a dekolt. Dôkladne opláchnite vlažnou vodou a vychutnajte si pocit hydratovanej a úplne čistej pokožky.

 

2. Častá a agresívna exfoliácia

Prílišné drhnutie drsnými peelingovými časticami sa síce môže zdať fajn a pokožka vyzerať čistejšie, ale môže viesť aj k mikrotrhlinám, ktoré vedú k poškodenej kožnej bariére, podráždeniu a zrýchlenému starnutiu. Zvážte jemnejšiu alternatívu, najmä ak bojujete s ekzémom, rosaceou alebo citlivou pokožkou. 

Face Vinegar môže byť veľmi príjemná alternatíva jemnej exfoliácie, pokiaľ máte citlivú pokožku. Tento toner je špeciálne vyvinutý na čistenie a tonizáciu bez zbavenia pokožky  jej prirodzenej rovnováhy. Po vyčistení od všetkých škodlivých baktérií funguje tak, že eliminuje odumreté bunky pokožky a umožňuje lepšie vstrebávanie dobrých baktérií a ďalších zložiek vo zvyšku vašej rutiny starostlivosti o pleť.

Bojíte sa používať peelingové produkty? Jemné odstraňovanie vrchnej vrstvy odumretých kožných buniek včak často pomáha krémom a iným ošetreniam správne absorbovať. Exfoliácia raz týždenne je optimálna, ak je vaša pokožka citlivá. Jemná exfoliácia výrazne uľahčuje hydratáciu jemnej a smädnej pokožky a zanecháva ju jemnejšiu a pružnejšiu. Supreme Polishing Treatment je dostatočne mierny na každodenné použitie. Zloženie si môžete nastaviť tak, že sa dve zložky, Enzyme Complex & Powder Booster, zmiešajú vo vami preferovanom pomere, ktorý vyhovuje vašim jedinečným potrebám.

 

3. Použivanie príliš málo alebo príliš veľa produktu

Niekedy je menej viac a niekedy príliš málo nestačí. Koľko produktov by ste mali používať? Produkty starostlivosti o pleť sú istou formou investície, ako teda optimalizovať ich množstvo, aby nič nevyšlo nazmar? 

Vzorce sú navrhnuté s určitým množstvom produktu na aplikáciu, takže to chcete dosiahnuť správne:

  • Množstvo veľkosti hrášku Pleťové mlieko, krém na tvár, sérum.
  • Množstvo veľkosti hrozna: Čistiaci prostriedok, exfoliátor, hmla alebo maska
  • Množstvo cca pól kávovej lyžičky: SPF

 

4. Nepravidelné používanie SPF 

Z hľadiska ochrany pokožky pred predčasným starnutím je každodenné používanie opaľovacieho krému tým najúčinnejším nástrojom, ktorý máte k dispozícii. 

Opaľovací krém Mineral Defense s SPF* 30 blokuje takmer všetky UVA a UVB lúče, pôsobí okamžite a nespôsobuje vyrážky, preto ho začleňte do svojej rutiny starostlivosti o pleť a zvyknite si vždy natrieť vrstvu opaľovacieho krému predtým, ako vyjdete von.

Nespoliehajte sa len na SPF v make-upe – aj keď ponúka určitú UV ochranu, neposkytne vašej pleti ochranu ako správny opaľovací krém. Zvyknite si začleniť opaľovací krém do svojej rannej rutiny pre dlhodobé zdravie pokožky a mladistvosť.

 

5. Nešetrná manipulácia s pokožkou okolo očí

Kto si aspoň raz v živote po zobudení alebo dlhom pozeraní na obrazovku počítača nepretrel rukami oči? Alebo tlačíte a ťaháte pri čistení makepu vaše očné okolie? A všimli ste si, že pokožka okolo očí je miestom, kde sa prejavujú prvé známky predčasného starnutia? Pokožka okolo očí je tenká a nemá mazové žľazy, takže nemá rovnakú ochrannú bariéru ako zvyšok našej pokožky. Preto sa tu najskôr objavia aj najjemnejšie vrásky. V týchto oblastiach sa tiež často objavujú opuchy, vačky a tmavé kruhy. 

Oblasť okolo vašich očí je tiež počas dňa veľmi namáhaná; vaše oči sú v neustálom pohybe, od žmurkania cez žmúrenie až po vyjadrenie emócií, slzenie. To spôsobuje rýchlejšie starnutie pokožky okolo očí.

Nikdy však nie je neskoro dopriať očnému okoliu jemnú starostlivosť. Nikdy neťahajte ani netlačte na tenkú a jemnú pokožku, pretože to môže prispieť k vráskam a ochabnutiu.

Naše tipy: 

  • Odstraňovanie make-upu . Namočte vatový tampón do odličovacieho produktu, zatvorte oko a nechajte ho pôsobiť na očnom viečku 30 sekúnd. To zjemní maskaru a začne rozpúšťať očné tiene a linku, čo uľahčí jemné zotretie make-upu. Potom jemne zatlačte na vatový tampón a pomaly ho utierajte smerom nadol a von a opakujte, kým sa make-up úplne neodstráni.
  • Aplikácia produktov. Naneste produkt na malíček alebo prstenník. Toto sú dva najslabšie prsty v našich rukách a zabránia prílišnej sile. Naneste produkt na pokožku takmer bez tlaku a krúžte okolo očí. Opakujte, kým sa produkt úplne nevstrebe do pokožky. Nikdy netierajte.
  • Masáž a osvieženie očí. Doprajte svojim očiam extra starostlivosť v podobe jemnej masáže očí vychladeným Face Rollerom alebo aplikujte na pár minút vychladené očné masky (patches)!

 

 

6. Zabúdanie na krk

Jednou z najčastejších chýb v starostlivosti o pleť je ignorovanie krku! Doprajte pokožke na krku a dekolte toľko lásky ako svojej tvári. 

Krku a dekoltu tiež prospieva exfoliačný, hydratačný a opaľovací krém. Neignorujte túto oblasť – pokožka na krku je tenká, a preto je pravdepodobné, že sa u nej prejaví poškodenie slnkom alebo známky starnutia skôr ako na tvári. 

Občas rozmaznávajte pokožku na krku a dekolte výživnou maskou pre hĺbkovú hydratáciu a nikdy, nikdy nezabudnite na opaľovací krém.

Komentovať je povolené len pre prihlasených uživateľov. Prihlasiť sa
0 komentárov